Chinese kruiden

Chinese medicijnen /kruiden zijn een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). De Chinese kruiden zijn voornamelijk plantaardige extracten. Bij sommige kruiden/medicijnen worden ook mineralen of dierlijke extracten gebruikt.

 

Chinese kruiden Beijijng 2019

Op maat gemaakt

Een kruidenrecept is een op maat gemaakte kruidensamenstelling om uw klacht of ziekte te behandelen. De Chinese medicijnen worden opgenomen door het lichaam. De medicijnen hebben als doel om het lichaam weer in balans te laten komen.  Bij het uitschrijven van een kruidenrecept wordt er rekening gehouden met eventueel gebruik van farmaceutische medicijnen, allergieën. Wil je iets in de Westerse farmaceutische medicijnen wijzigingen of stoppen met gebruik, doe je dit altijd in overleg met jouw dokter en niet op eigen initiatief.

De Chinese medicijnen recepturen worden in samenwerking met de apotheek aan huis bezorgd. De medicijnen recepturen worden gemaakt volgens GMP en ISO 9001 richtlijnen en zijn volgens apotheeknormen gecertificeerd.

Dosering en gebruik

Afhankelijk van het behandelplan duurt een kruidenkuur minimaal 2 weken. Bij volwassene is de gebruikelijke dosering 3 maal daags 2 maatlepels, tenzij anders is vermeld.

Met de kruiden wordt een maatlepel meegestuurd. De kruiden zijn tot granulaat (kleine korrels) verwerkt. Deze granulaat los je op met gekookt water en drink je als een thee.

Nu kan de smaak van de kruidensamenstelling variëren van een zoet, bittere, scherpe, zoutige en/of neutraal. Het is ook mogelijk de kruiden te verkrijgen in een tabletten of capsules. Voor kinderen is het mogelijk om de kruiden in hydrofielconcentraat (vloeibaar) te bestellen.

Bitterheid in de mond maakt het lichaam gezond!